‘Başıboş köpekler itlaf edilsin’ diyen Aydın Ünal ‘plastik tepkilere’ yanıt verdi: Çocuklar parçalanırken köpek hakkından bahsetmek merhametsizlik

Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal’ın, geride kalan gün kaleme aldığı
“Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür?”
başlıklı yazısı Türkiye gündemine oturdu.

“Başıboş köpekler sokaklardan toplanıp acısız şekilde itlaf edilmelidir.”

diyen Ünal,

“Nasıl ki belediyelerin ilaçlama yaparak sinekleri öldürmesi normalse, nasıl ki her yıl milyonlarca büyük ve küçükbaş hayvanı, tavukları, balıkları hayatımızı idame için öldürmek normalse, iç güvenlik sorunu haline gelen köpekleri itlaf da o kadar normaldir. Sokağa dökülecek bir avuç köpek lobisini de toplayıp rehabilitasyon merkezlerine yatırmak, toplumsal ruh sağlığının korunmasına da yardımcı olabilir.”

ifadelerini kullandı.

Ünal’ın bu yazısı CHP yandaşı medya tarafından hedefe kondu.

Yaşananlara TVNET’te canlı yayınlanan Siyaseten programında değinen Ünal, ‘plastik tepkilere’ yanıt verdi.

“Çocuklar parçalanırken köpek hakkından bahsetmek merhametsizlik”

Ünal,

“Şaşırdığımız şu; Suriye’deki mülteciler dediğiniz zaman ‘gitsinler, gebersinler ne olursa olsun’ diyorlar. Gazze hiç gündemlerinde yok, ‘Araplar ölsün’ diyorlar. Köpek meselesine gelince abartı bir tavır sergiliyorlar. Bu sağlıklı değil. Plastik, yapay bir tepki.”

diye konuştu.
Aldığı geri dönüşlerin çok büyük bir kısmının destek olduğunu belirten Ünal,

“Önemli olan insan güvenliğidir, canıdır. Çocukların parçalandığı bir ülkede köpeklerin hakkından bahsetmeyi merhametsizce buluyorum.”

dedi.

Ünal açıklamasında şunları dile getirdi:

“Özellikle sosyal medyadaki mesajları epeyce takip ettim. Linç beklerken çok büyük bir destek geldi. Sözcü TV beni hedef gösteren bir haber yaptı, orada bile çok destek aldım.

Benim özellikle dikkat çekmek istediğim birkaç husus var. Toplum çok dolmuş, birinin meseleyi itlaf boyutuyla gündeme getirmesini bekliyormuş. İkincisi sosyolojik analiz olur mu bilmiyorum. T24, Sözcü haber yaptı. Onların altına gelen yorumların yarısı aleyhte. Diğer kanallara gelen yorumlar lehte. Seküler kesim bu meselede plastik duyarlılık gösteriyor.

Şaşırdığımız şu; Suriye’deki mülteciler dediğiniz zaman gitsinler gebersinler ne olursa olsun diyorlar. Gazze hiç gündemlerinde yok, Araplar ölsün diyorlar. Köpek meselesine gelince abartı bir tavır sergiliyorlar. Bu sağlıklı bir tepki değil. Plastik, yapay bir tepki. Bu Türkiye’de ciddi bir sorun. Bazı Avrupa ülkeleri vatandaşlarına Türkiye’de başıboş sokak köpeği sorunu var uyarıları yapıyorlar. Böyle kötü bir imajı var.

Belediyeler her bahar ayında, sinek ilaçlarıyla milyarlarca sinek öldürüyor. Kurban Bayramlarında büyük küçük baş hayvanları kesiyoruz. Fare sorunu oluyor ithlaf ediliyor. Köpeğe gelince neden sorun oluyor. Çocukları yaşlıları parçalayarak öldürüyorlarsa neden acısız şekilde itlaf etmeyelim? İslam şehrinin parçasıdır kedi ve köpekler ama popülasyon artarsa düşünmek lazım. Önemli olan insan güvenliğidir, canıdır. Çocukların parçalandığı bir ülkede köpeklerin hakkından bahsetmeyi merhametsizce buluyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x